Kari Kari Kari

Kari Kari Kari

Základnými surovinami miestnej kuchyne sú ryža, kari a chilli korenie, ryby a morské plody, zelenina, čerstvo nastrúhaný kokos a z neho pripravené kokosové mlieko. Národným jedlom Srí Lanky je rice and curry (ryža a kari). Jedná sa o veľkú porciu ryže a spravidla štyri druhy tzv. kari - jedno mäsité (napr. kúsky ryby, kurčaťa, krevety, kalamáre v chilli alebo kari omáčke) a tri zeleninové (napr. žltá šošovica, fazuľové struky, kapusta, tekvica, jackfruit známy tiež ako chlebovník, sekané bylinky so strúhaným kokosom, zemiaky v kari omáčke). Tento pokrm sa jedáva každý deň na obed a niekedy aj k večeru.

Domácí nepálivé rice and curry

Dodajte si trochu odvahy a ochutnajte vynikajúce kottu roti v niektorej z miestnych jedální! Kottu roti sú papierovo tenké "palacinky" z ryžovej múky nasekané na drobno, osmažené na panvici a zmiešané najčastejšie so zeleninou a kuracím mäsom. Kottu roti Vám pripravia na počkanie podľa Vášho želania v presklených stánkoch v mestách. Všetko zapite lahodným džúsom z čerstvého ovocia.