Tajomný 200 metrov vysoký skalný masív Sigiriya s pozostatkami osídlenia na vrchole je zapísaný na zozname UNESCO a nachádza sa v inak rovinatej krajine neďaleko Dambuly. Samotná skala je magmatickou zátkou sopky, ktorá už dávno erodovala. Skalu obklopujú rozsiahle vodné, terasovité a skalnaté záhrady. K čomu...
Kari Kari Kari
Kari Kari Kari
Základnými surovinami miestnej kuchyne sú ryža, kari a chilli korenie, ryby a morské plody, zelenina, čerstvo nastrúhaný kokos a z neho pripravené kokosové mlieko. Národným jedlom Srí Lanky je rice and curry (ryža a kari). Jedná sa o veľkú porciu ryže a spravidla štyri druhy tzv. kari - jedno mäsité (napr. kúsky ryby, kurčaťa, krevety, kalamáre v chilli alebo kari omáčke) a tri zeleninové (napr. žltá šošovica, fazuľové struky, kapusta, tekvica, jackfruit známy tiež ako chlebovník, sekané bylinky so strúhaným kokosom, zemiaky v kari omáčke). Tento pokrm sa jedáva každý deň na obed a niekedy aj k večeru.
Dodajte si trochu odvahy a ochutnajte vynikajúce kottu roti v niektorej z miestnych jedální! Kottu roti sú papierovo tenké "palacinky" z ryžovej múky nasekané na drobno, osmažené na panvici a zmiešané najčastejšie so zeleninou a kuracím mäsom. Kottu roti Vám pripravia na počkanie podľa Vášho želania v presklených stánkoch v mestách. Všetko zapite lahodným džúsom z čerstvého ovocia.