Tajomný 200 metrov vysoký skalný masív Sigiriya s pozostatkami osídlenia na vrchole je zapísaný na zozname UNESCO a nachádza sa v inak rovinatej krajine neďaleko Dambuly. Samotná skala je magmatickou zátkou sopky, ktorá už dávno erodovala. Skalu obklopujú rozsiahle vodné, terasovité a skalnaté záhrady. K čomu...
Skutočnú chuť Malediv nájdete v Malé
Skutočnú chuť Malediv nájdete v Malé
V hlavnom meste Malé môžete ochutnať tradičné jedlo typické pre Maledivy, ktoré je ale výrazne pálivejšie ako jedlo podávané v rezortoch. Pravú chuť Malediv najlacnejšie okúsite v miestnych čajovniach, ktoré sú označené ako Tea shop, Café alebo honosne Hotel. Maledivská kuchyňa je ovplyvnená indickou, srílanskou a arabskou kuchyňou. Pokrmy obsahujú prevažne rybie mäso a plody mora a sú rozdeľované na tzv “long eats" a "short eats".
"Long eats" na hlad, "short eats" na chuť
Ako "long eats" sú označované hlavné jedlá, ktorými zaženiete väčší hlad. Zvyčajne sú to rybie polievky, rôzne knedličky z rybieho mäsa alebo ostré rybie kari servírované s ryžou alebo plackami z nekvaseného cesta zvanými roši. "Short eats" (označované tiež ako "hedhikaa") sú oproti tomu malé jednohubky, a to bud slané alebo sladké. Pri ochutnávaní sa môžete riadiť pravidlom, že čo je tmavé, to je pálivé a obsahuje rybie mäso, a čo je svetlé alebo žiarivo farebné, to je veľmi sladké.
SPÄŤ NA MALEDIVY DOVOLENKA